В Япония спането на работа няма да ви доведе до уволнение. Вместо това

...
В Япония спането на работа няма да ви доведе до уволнение. Вместо това
Коментари Харесай

В Япония: Сънят на работното място се възприема като отдаденост към работата

В Япония спането на работа няма да ви доведе до уволняване. Вместо това отделянето на време за сън се смята за благородно и е знак за отдаденост от страна на работодателите.

Япония е добре известна със своята просвета на работа и твърдоглав труд. Там е известен и терминът „ инемури “, което значи „ спане на работа “. Този термин разказва работната просвета в Япония, където се чака чиновниците да доближат високо равнище на ангажираност.

Инемури е един от методите, определен от японските служащи, с цел да покажат своята съвестност и отдаденост на работата си. Това значи, че са работили деликатно и старателно, което ги е предиздвикало да се почувстват доста изтощени. Сънят на работното място също е метод да покажат, че са отдадени на осъществяването на дилемите си, написа бТВ.

Това се ползва изключително за софтуерни, дизайнерски и индустриални компании, където чиновниците би трябвало да работят интензивно, с цел да завършат планове за къс интервал от време. Ето за какво сънят на работното място се преглежда като метод за възстановяване на работата и продуктивността на чиновниците. Признава се освен от работодателите, само че и от сътрудниците. Много чиновници се усещат горди, когато спят на работа.

Все отново би трябвало да се означи, че спането на работното място би трябвало да става учтиво и без да безпокоите сътрудниците. Някои компании дават и специфични стаи за сънливост, които могат да се употребяват от чиновниците.

Като цяло в Япония спането на работното място се възприема като нещо позитивно и се признава като метод за възстановяване на представянето и продуктивността на чиновниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР